Logo gazetbergenopzoom.nl


Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie: Queen. FOTO: Jeroen Lips
Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie: Queen. FOTO: Jeroen Lips (Foto: Jeroen Lips)

Bergse groep heeft zich vastgebeten in de songs van Queen

Een band die het oeuvre van Queen onder handen neemt. Je moet het maar durven. Maar de Bergse groep Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie. Tijdens de Krabbefoor zal de zevenkoppige groep op het Beursplein en café 't Slik tweemaal voor de eerste keer hun neus laten zien.

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen week ging een filmpje viraal waarop in het Engelse Hyde Park net voor een concert van de Amerikaanse punkband Green Day 65.000 fans de Queen-hymne Bohemian Rhapsody woord voor woord meezong. "Het zegt wat over de impact van de muziek van Queen", zegt de Bergse toetsenman Marijn van den Branden. Samen met zanger Marijn Geluk, drummer Jean-Paul Heck, bassist Frank Dries en de Oudenbossche gitarist Jeroen Lips richtte hij Crazy Little Things op. "Jeroen Lips, Marijn Geluk, Jean-Paul Heck en ik zijn echte hardcore Queen-fans. Queen zit ons DNA. Maar fan zijn en de songs spelen, dat is wel even iets anders. Het gaat bij de muziek van Queen echter om de details. Zo bezit onze solo-gitarist Jeroen exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. Maar het goede nieuws is dat hij diens solo's ook tot in de perfectie naspeelt." Om de bombastische sound van Queen op het podium weg te zetten, werden ook gitarist Lars van Herel en zangeres Debby Zimmerman erbij gehaald. "Het oeuvre van Queen is zo divers en de zangkoortjes zo ingenieus. Om dat weg te zetten moet je een brede formatie hebben", aldus Van den Branden. Volgens hem is dit het perfecte moment om met een Queen-band te komen. "Er zijn er niet zoveel van, zeker niet in Nederland. Maar Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991, groter dan ooit tevoren. De originele band toert op dit moment in Amerika langs grote stadions met zanger Adam Lambert en telkens weer valt er een nieuwe generatie voor de talloze hits van de band. Dat Crazy Little Things meteen op een groot plein als het Beursplein op de Krabbefoor debuteert, vinden de bandleden alleen maar mooi. Het eerste optreden van Crazy Little Things vindt plaats op vrijdag 28 juli om 22.00 in café 't Slik in Bergen op Zoom. Op zaterdag 29 juli concerteert de groep vanaf 22.00 uur tijdens de Krabbefoor op Het Beursplein in Bergen op Zoom.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten