Logo gazetbergenopzoom.nl


Slagwerker Rick Jonckheere geeft op 7 juli zijn theaterconcert in de CKB Theaterzaal. FOTO: PR
Slagwerker Rick Jonckheere geeft op 7 juli zijn theaterconcert in de CKB Theaterzaal. FOTO: PR

CKB toppers geven eigen concert

Het hoogste muziekdiploma halen betekent voor CKB cursisten een compleet concert met publiek. Het C-examen van Twan Muste (piano) was op maandagavond 19 juni in café 't Slik, maar er liggen nog meer mooie concerten in het verschiet.

BERGEN OP ZOOM - Op 1 juli volgt het optreden van de klarinettisten Anouk van Broekhoven en Jet Lobee in de CKB Theaterzaal en op 7 juli geeft slagwerker Rick Jonckheere hier zijn theaterconcert. Samen met andere cursisten zorgen ze voor een gevarieerd programma dat elk publiek aanspreekt.

Organisatie

Als je jong muziektalent wilt meemaken in Bergen op Zoom, dan zijn de C-examenconcerten een echte aanrader. Het C-diploma muziek is bij het CKB het hoogste wat je kunt bereiken als cursist en daarvoor moet je meer in je mars hebben dan alleen goed en gevarieerd musiceren. Want het is de bedoeling dat je een heel concert organiseert, daar het publiek bij betrekt én diverse medecursisten.

Twan Muste

Pianist Twan Muste bracht op maandagavond 19 juni zijn examenprogramma in 't Slik aan de Steenbergsestraat. Vanaf 20.00 deelde hij het podium met CKB Popband V.I.P(enguins) en muzikaal duizendpoot Sarah Swaak (piano, zang, dans, theater). Op het programma stonden songs van Ed Sheeran, Alicia Keys, Stevie Wonder, Adele, Alessia Cara en Lorde. De kracht van Twan ligt in het improviseren en het zich moeiteloos aanpassen aan medemuzikanten en muziekgenres.

Anouk en Jet

De klarinettisten Anouk van Broekhoven en Jet Lobee geven hun C-examen samen vorm en dat doen ze in de CKB Theaterzaal. Op zaterdagmiddag 1 juli laten ze vanaf 13.30 uur de klarinet horen in verschillende stijlen en samenstellingen. Zo spelen zij samen met piano, collega-klarinettisten, blokfluit, accordeon, gitaar en contrabas. Dit concert is zonder kaartjes toegankelijk.

Rick Jonckheere

Op vrijdag 7 juli is het CKB Theaterpodium voor slagwerker en KNA-winnaar Rick Jonckheere. Naast solo-optredens op drumstel en marimba speelt Rick afwisselend repertoire met de band New Stuff en het slagwerktrio Demo. Ook een presentatie samen met zijn docent Jeroen Dur staat op het programma. Voor dit concert heb je kaartjes nodig, deze kun je gratis afhalen bij de CKB Infobalie an de Burgemeester Stulemeijerlaan 3 in Bergen op Zoom. Kijk voor meer informatie over deze concerten op de website:

www.ckboz.nl

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten