Logo gazetbergenopzoom.nl


Een lichtvoetige Shakespeare door Stichting de Vierschaar

De repetities zijn in volle gang, de kostuums zijn geregeld, aan het decor wordt hard gewerkt.. Nog een week of zes en dan zet Stichting De Vierschaar de productie Shakespeare Verliefd op de planken.

Bergen op Zoom - Van 1 t/m 16 juli staat De Vierschaar op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof met het nieuwste openluchtspektakel Shakespeare Verliefd. Sinds december wordt er wekelijks gerepeteerd en het stuk begint vorm te krijgen, vertelt Cees Bosmans. Als voorzitter van de commissie Marketing en Communicatie woonde hij al een aantal repetities bij. "Ik heb zo gelachen. Als mensen de naam 'Shakespeare' horen denken ze aan iets zwaars en serieus. Maar dit stuk is heel lichtvoetig en humorvol."

Spetters

Het decor, ontworpen door Kees Warmoeskerken, wordt aan beide zijden omlijst door twee wenteltrappen. Aan de voorzijde is door middel van een bak water een scheiding aangebracht tussen publiek en speelveld. "De eerste rijen kunnen wat spetters verwachten," lacht Cees. "Regisseur Arthur van Broekhoven wil dat het een ware beleving wordt, heel basaal en bourgondisch. Het wordt zeker een bijzondere ervaring." De acteurs zijn de crème de la crème van de Bergse toneelwereld, zegt hij. "Namen als Emiel Wilbrink, Pieter-Bas de Jonge, Karen Albers en Paul Hermans, allemaal topacteurs. En de humor van Eric Elich en Richard de Koning is onovertroffen. Echt hilarisch."

Hofdames en hoeren

Het zijn vooral veel mannelijke acteurs. "In de tijd waarin het stuk speelt, mochten vrouwen niet acteren. Ook vrouwelijke rollen werden door mannen gespeeld. Dat is ook zo in onze voorstelling. Er zijn alleen vrouwen als hofdames of hoeren."

De kostuums worden verzorgd door het HIK, alleen de jurk van Koningin Elisabeth wordt ontworpen door Ward Warmoeskerken. Het decor wordt gemaakt door Stichting Decorbouw Groot Arsenaal. Teksten: Rob Boas, Cees van Broekhoven en Arthur van Broekhoven. Muziek en muzikale leiding: Rob van den Aarsen. Regie: Arthur van Broekhoven. Choreografie: Silvia de Groot. Vechtscènes Erwin Eggermont.

Kaarten

Shakespeare Verliefd is te zien in het Markiezenhof op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 juli. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.vierschaar.nl. Hier kunt u ook de tijden van de voorstellingen vinden.

reageer als eerste
Meer berichten