• Alles

Stervenskunst als levenskunst

dinsdag 12 maart 20:00 uur

Dit is het thema van een bijeenkomst die de commissie Vorming en Toerusting van de protestantse gemeente Halsteren en Nieuw Vossemeer organiseert.

Datum: dinsdag 12 februari. Tijd: 20.00 uur. Plaats: gebouw ‘De Baak’, Dorpstraat 20 in Halsteren.

Spreker: ds. Henk van het Maalpad. De toegang is gratis. Vanaf 19.45 uur inloop met koffie of thee. U bent van harte welkom.

Over het thema:

De dood zullen we nooit kunnen beheersen. Maar er tijdig op goede wijze over spreken kan wel helpen ruimte te vinden om met sterven en dood om te gaan: Dat is een vorm van levenskunst. Die ruimte die hiervoor nodig is wordt door Carlo Leget, (hoogleraar zorgethiek aan de universiteit van humanistiek te Utrecht) innerlijke ruimte genoemd. Leget heeft een model ontwikkeld (het z.g. diamantmodel) waardoor de eigen innerlijke ruimte kan worden verkend. Het model is gebaseerd op de middeleeuwse stervenskunst en is naar onze tijd vertaald. Het model thematiseert vragen waarmee mensen ook nu nog kunnen worstelen wanneer sterven en dood zich aandienen. En kan ons kan helpen in dergelijke situaties beter de weg te vinden bij onszelf.


deel deze activiteit

Locatie

Sint Martinuskerk
Halsteren
Dorpsstraat 20
4661hp