• Alles

Alzheimercafe Bergen op Zoom

maandag 25 februari 12:00 t/m 21:30 uur

Datum 25 februari 2019

Onderwerp De dag door met dementie

Adres Woonzorgcentrum “Het Nieuwe ABG”, Van Dedemstraat 13, met voldoende parkeergelegenheid aan zowel voor- als achterzijde, achter de slagboom

Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur

Gastspreker Carina Veraart, werkzaam als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige bij

TanteLouise.

“De dag door met dementie” is de titel van een helder handboek voor mensen met dementie en hun naasten, geschreven door Anneke van der Plaats en Dick Kits.

Het begint met het citaat “ik wil alles wel, maar alles wil mij niet” van Sita, 89 jaar oud, met de ziekte van Alzheimer.

Het is een veelzeggend citaat, maar wat bedoelt iemand daar mee?

Wat is de echte boodschap die er achter zit?

Deze avond gaan we in op wat dementie kan betekenen in het dagelijks leven. Want wat gebeurt er met je als je niet alleen vergeet, maar ook niet goed meer kunt nadenken en het kiezen lastiger wordt? Wat moet je dan nog en hoe kun je iemand helpen die dit meemaakt? Carina zal aan de hand van dit boek en mede door haar ruime praktijkervaring, het één en ander vertellen en samen met de bezoekers in gesprek gaan. Daarbij krijgen zij ook waar mogelijk praktische tips en adviezen over hoe thuis op een prettige en ontspannen omgegaan kan blijven worden. Natuurlijk kunnen ook de bezoekers elkaar informeren.

De komende maanden staan op de agenda van het cafe: op


deel deze activiteit

Locatie

Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG
Bergen op Zoom
Van Dedemstraat 13