Logo gazetbergenopzoom.nl
  • Alles

Laurel & Hardy kerstavond

vrijdag 8 december 20:00 uur

Foto: onbekend

Op vrijdagavond 8 december is er de laatste Laurel & Hardy filmavond van het jaar in Tapperij de Kroon. Sinterklaas is de deur uit dus kunt u mooi in kerstsferen de avond gaan beleven. De heren van de Jitterbugs Tent zullen er alles aan doen daarvoor te zorgen.

Zij beginnen de avond met een solofilm van Stan Laurel die eind vorige eeuw is gevonden in Nederland, The Snow Hawk uit 1925. In het besneeuwde hoge noorden heeft Stan een baan in een winkel. Hij is verliefd op de dochter van de eigenaar van de winkel, maar zij ziet hem niet staan en wijst hem af. De officier van de bereden politie ziet zij wel staan en Stan besluit zich daar ook bij aan te sluiten. Hij krijgt de opdracht om een boef te arresteren en komt erachter dat de boef en de officier één en dezelfde persoon zijn.

In The Fixer Uppers uit 1935 zijn Stan & Ollie kaartenverkopers die langs de deuren gaan om hun kaarten voor kerst te verkopen. Zij komen bij een vrouw terecht wiens man geen aandacht meer voor haar heeft. Stan verteld haar een verhaal over iemand die hij kende die in dezelfde situatie zat. Daar maakte een derde de ander jaloers en toen die besefte dat het niks te betekenen had waren zij allemaal erg gelukkig! Na dat verhaal bood zij hen geld aan om haar man, Pierre Gustave jaloers te maken. Helaas gaan plannen nooit zoals Stan ze weet te brengen.

Als hoofdfilm de musical The Bohemian Girl uit 1936. Zigeuners Stan & Ollie wonen in de 18e eeuw in Oostenrijk op het land van Graaf Arnheim. Ollie is getrouwd en mevrouw Hardy en zij bedriegt hem. Graaf Arnheim doet er alles aan om zijn grond vrij te hebben van zigeuners. Voordat mevrouw Hardy er vandoor gaat met de boef “Devilshoof” ontvoeren zij het kind van Graaf Arnheim uit wraak. Zij brengen het kind naar het kamp en zij maakt Ollie wijs dat hij de vader is van Arline, de dochter van Graaf Arnheim. Ze wordt opgevoed door Ollie en oom Stan. Jaren later keren zij terug vlakbij het landgoed

De filmavond zal gehouden worden rond de klok van 20:00 in tapperij de Kroon op de Bosstraat 21 te Bergen Op Zoom. De entree bedraag slechts 3,50 voor niet leden en voor leden natuurlijk gratis.


deel deze activiteit

Locatie

Tapperij de Kroon
Bergen op Zoom
Bosstraat 21
4611nb